Raziel | Hennep omslagdoek

 44,00 incl. BTW

Om op te liggen, als sjaal te draperen, om je heen te slaan, als rok te knopen, om je hoofd te binden of in de lucht te gooien. Voor op het strand, in het park, in de sauna, thuis of op de camping. Gebruik de unisex hennep doek Raziel zoals bij jou past.

Raziel, the Angel of Mysteries: degene die alle geheimen van het universum kent en goddelijke wijsheid kan brengen.

Het product is onesize* en heeft de volgende afmeting: 1 meter breed 2,20 meter lang *Het formaat van de omslagdoek kan iets afwijken, omdat de doeken handgeweven zijn. De afwijking is minimaal.
De stof komt uit Nepal en bestaat uit een blend van hennep & katoen. De stof is handgeweven en van natuurlijke en onbewerkte garens gemaakt. Hierdoor kan het zijn dat de kleuren en de garen dichtheid van de stof en het item iets afwijken.
You are a god-dess wil moeder aarde ontlasten door deadstock (onverkochte kledingitems) zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarom kiezen wij voor het principe ‘made to order’. Dit betekent dat de kleding pas gemaakt wordt op het moment dat jij een order plaatst. De levertijd van een item is daardoor plusminus 3 weken.

Make it fit

Customize
customize clothing - you are a god-dess

Wil jij een item laten verlengen of inkorten? Dat is soms mogelijk. Stuur een bericht naar heart@youareagod-dess.com en we kijken wat we voor je kunnen doen.

Pashokje
fitting stand

Wil je het item eerst zien, voelen, ruiken en passen? Dat kan want you are a god-dess tourt rond en staat met haar camper op verschillende markten. Check de Papi on tour planning.

with love

Recyclen

De stof is 100% recyclebaar en wanneer het item op is kun jij deze zelf terug geven aan moeder aarden. Zij weet er raad mee. Voordat je dit doet: verwijder eventuele ritsen, knopen, de labels en de zoomen. Het pure stuk stof kun je hergebruiken of je graaft een gat in de grond en bedekt het met aarde zodat het daar gecomposteerd kan worden.

Wasinstructies

De producten van hennep hoef je niet vaak te wassen. Buiten uithangen doet al wonderen. Toch wassen? Dat is geen enkel probleem en kent zelfs een voordeel: het product wordt zachter met elke wasbeurt.

care instructions clothing

FAQ

Ja, je mag het product binnen 7 dagen retour sturen. You are a god-dess streeft er echter naar om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij zien hierbij een gecombineerde verantwoordelijkheid. Het is aan de consument om bewust een aankoop te doen en aan you are a god-dess om ruimte te bieden om te controleren of het product daadwerkelijk past. Daarom bieden wij de optie om het item te komen passen. Daarnaast beschrijven wij de maten nauwkeurig op de productpagina’s in onze shop. Op deze manier hopen wij zo min mogelijk items retour te krijgen.

Wil je om welke reden dan ook toch retourneren? Lees hieronder op basis van welke voorwaarden dat kan. 

Onder welke voorwaarden retourneren?
Bestellingen gedaan op youareagod-dess.com kun je om welke reden dan ook binnen 7 dagen retourneren mits de producten niet gedragen, gewassen of beschadigd zijn. 

Hoe retourneren?
Stuur binnen 7 dagen een e-mail naar heart@youareagod-dess.com en vermeld daarin jouw naam, ordernummer en het product dat je wilt retourneren. Wij zullen dit bericht beantwoorden met verdere instructies. 

Hoe zit het met de retourkosten en de afhandeling van de retour?
De retourkosten zijn voor de rekening van de klant. Wanneer you are a god-dess de retour heeft ontvangen streven wij ernaar om binnen 5 werkdagen de retour af te handelen en het bedrag te restitueren.

  1. Gratis afhalen: Je kunt er voor kiezen om het product gratis op te halen in Amersfoort of op een van de markten waar you are a god-dess staat. Dit dient tijdig overlegd te worden: minimaal 5 werkdagen voor het gewenste afhaalmoment. Dit doe je door een bericht te sturen naar jolien@youareagod-dess.com.
  2. Order laten bezorgen: you are a god-dess verstuurd al haar orders met track & trace. Zo weet jij precies wanneer jouw pakket op de post gaat, waar deze uithangt en wanneer deze afgeleverd is. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van het totale pakket en zijn in de meeste gevallen €4,10 of €6,75.

You are a god-dess wil moeder aarde ontlasten door deadstock (onverkochte kledingitems) zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarom kiezen wij voor het principe ‘made to order’. Dit betekent dat de kleding pas gemaakt wordt op het moment dat jij een order plaatst. De levertijd van een item is daardoor plusminus 3 weken.

Het is het streven van you are a god-dess om zoveel mogelijk lokaal te produceren en te werken met stoffen en fournituren die tevens lokaal gesourced zijn. Met ‘lokaal’ wordt bedoeld: zo dicht mogelijk bij huis. Omdat de inkopen en arbeidskosten in Europa hoger zijn dan in Azië zijn de prijzen van onze hemp wear als vanzelfsprekend ook hoger. Een groot deel van onze stoffen komt namelijk uit Europa en de productie van onze items wordt voor het overgrote deel hier in Nederland gedaan. Voor een klein deel van onze stoffen zijn we nog genoodzaakt om uit te wijken naar China, India en Nepal. Het is echter ons streven om alle stof uit Europa te gaan halen. 

De manier waarop you are a god-dess haar hemp wear produceert heeft tevens een effect op de prijs van de items. Wij werken namelijk via het principe ‘made to order’. Dit betekent dat een kledingitem pas gemaakt wordt op het moment dat deze is betaald. Het atelier waarmee wij samenwerken maakt dus speciaal voor jou het item dat jij hebt besteld. Via deze route voorkomen wij waste stock: items die geproduceerd maar niet verkocht worden. 

Op deze manier doet  you are a god-dess haar uiterste best om een zo eerlijk en duurzaam mogelijk kwalitatief product te realiseren. Dit brengt andere prijzen met zich mee dan we wellicht gewend zijn. We richten ons niet op ‘goedkoop’ en ‘duur’, maar aan duurzaam produceren. De focus van you are a god-dess ligt op het produceren van de hemp wear met liefde voor moeder aarde. ‘Choose well, buy less and make it last’ is een van onze motto’s.

Daarbij zijn we ook niet bang om transparant te zijn. Nieuwsgierig wat het maken van een item kost? Hieronder schrijven we een voorbeeld uit.

HOLOS UNISEX SHIRT KOSTENINZICHT
Stofkosten 10 euro per shirt
Maakkosten atelier Made Here 42 euro per shirt
Labels en verpakkingskosten 4 euro per shirt
You are a god-dess 50 euro (hier wordt loon betaald werknemers, huur kosten, samples maken, website, onderhoudskosten etc)
Kosten shirt excl. btw 106 euro
21% BTW 22,26 euro

Het is alleen mogelijk de bestelling binnen 24 uur te annuleren. Je stuurt dan een mail naar jolien@youareagod-dess.com.

Het product kan alleen online gekocht worden. Echter is het mogelijk de producten eerst te komen passen. Waar en wanneer dat kan, kan je vinden in de Papi on tour planning. Verder kan je altijd even mailen naar heart@youareagod-dess.com indien je een afspraak wilt maken om te komen passen in Amersfoort.

Zodra je je Track & Trace code hebt ontvangen kan je zelf het bezorgadres nog veranderen. Indien je je adres wilt veranderen voordat je een track en trace code hebt ontvangen kan je deze mailen naar heart@youareagod-dess.com.

De kleding wordt in Nederland gemaakt bij Atelier Made Here in Amsterdam. Atelier Made Here brengt de kunst van het kleding maken weer naar Nederland en verkleint daardoor de ecologische voetafdruk van de kledingindustrie. Daarbij draagt zij bij aan de beweging gericht op het terugbrengen van de ambacht naar Nederland. Meer weten over dit atelier? Bezoek hun website: https://www.ateliermadehere.nl

You are a god-dess maakt hemp wear op dit moment van een viertal stoffen. Een eis die wij aan elke stof willen stellen is dat deze in het bezit is van een keurmerk. Via deze weg kunnen we garanderen dat de productieomstandigheden tijdens het produceren van de stof in harmonie zijn met mens en natuur. De enige stof waar we dit nog niet helemaal inzichtelijk bij hebben is de stof uit Nepal. We weten dat grondstof hennep afkomstig is uit de bergen in de Himalayas en dat deze in Nepal geweven wordt. Verder is het productieproces nog niet haarscherp. Onze aandacht ligt daarom ook bij het verder inzichtelijk krijgen van dit proces.
In onderstaand overzicht lees je waar de vier stoffen waar we nu mee werken vandaan komen en op basis van welke grondstoffen ze zijn gemaakt:

Stof Nepal – blend hennep en katoen
Stof Turkije – 100% hennep
Stof China – gerecycled hennep
Stof India & China – sweatstof van een blend van hennep en katoen

Zoals je kunt lezen komt een groot deel van de stoffen nu nog uit Azië. Het is echter ons streven om ook dit dichtbij huis (lokaal) te produceren. Momenteel is dit nog niet haalbaar doordat de hemp garens nog niet zoveel in Europa worden gemaakt. Maar we weten dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen. Momenteel wordt er nu dan ook speciaal voor you are a god-dess een hennepstof met katoen ontworpen door Textielstad Enschede. Op basis van deze stof hopen we onze wintercollectie items te kunnen creëren. Daarnaast onderzoekt you are a god-dess of we ook andere stoffen bij Textielstad Enschede kunnen laten weven.